PROJEKT DITEAM12: Za večjo raznolikost in inkluzijo v športnih klubih za otroke do 12 let

V našem klubu smo  eden izmed 5-etih klubov v Sloveniji, ki smo se pod okriljem Pedagoškega inštituta v Ljubljani odločili za sodelovanje v mednarodnem projektu Erasmus­+KA2 projekt DITEAM12: za večjo raznolikost in inkluzijo v športnih klubih za otroke do 12 let. V projekt so tako aktivno vključeni vsi trenerji in starši otrok.

Za sodelovanje smo se odločili, saj je cilj našega kluba, da otroke naučimo strpnosti, solidarnosti, pomoči šibkejšim in sodelovanja z drugačnimi, kar nam tudi odlično uspeva. V klubu tako uspešno sledimo načelu inkluzije in se z člani vseh skupin redno povezujemo s člani inkluzivne skupine, izvedemo skupne treninge…

“Nov Erasmus­+KA2 projekt DITEAM12,: za večjo raznolikost in inkluzijo v športnih klubih za otroke do 12 let (angl. Diverse and Inclusive teams for children under 12), je projekt, katerega splošni cilj je zmanjšanje nestrpnosti in nasilja v športu preko spodbujanja raznolikosti, večje inkluzivnosti in enakih možnosti v športnih klubih. Projekt vodi organizacija Asociación Mi Hijo y Yo (Španija), sodelujejo pa še: Pedagoški inštitut (Slovenija), International Council of Sport Science and Physical Education (Nemčija), Schola Empirica (Češka), European Paralympic Committee (Avstrija) in Informa Psicologia y Deporte (Španija)” (https://www.pei.si/raziskovalna-dejavnost/projekti/diteam12/).